leuke weetjes

 

Als ik een ritueel olie maak dan laad ik ze nog een keer extra op met de volle maan. De meeste olie en mixen maak ik in de toenemende maan. Dat betekent dat ik vanaf de nieuwe maan tot en met de volle maand creëer. Alleen de producten die bedoeld zijn om iets uit je leven te halen of bannen die maak ik tijdens de afnemende maan.

Berken Wortel

 

Berken Wortel

De berk is een bijzondere boom, en heeft vele magische betekenissen.

het verhaal gaat dat  de eerste geschreven boodschap in ogham de sigil voor berk was, 7 keer geschreven op een tak van de berk, om de god Lugh te waarschuwen dat zijn vrouw was weg genomen door de Sidhe.

Traditioneel word de Berk gebruikt voor purificatie en cleansing van negatieve energie en spirits.. Ook werden er talismannen van gemaakt voor bescherming.

 

Maanwater

Hoe maak je maanwater?

Zet een glazen fles of pot gevuld met water, liefs geen kraanwater maar als niet anders gaat is dat ook ok. Je zet het water op je vensterbank of buiten neer van maan opkomst tot vlak voordat de zon op komt. Er mag geen zonlicht aan de fles of pot komen. Zet hem daarna op een donkere en koele  plek neer.  Als je het water wilt gaan drinken kun je het beste bronwater gebruiken en die daarna in de koeling bewaren. 

Ik maak maanwater vooral om mijn planten water te geven.

Maanwater voor bescherming...

 

Je vult een glazen fles of pot met water. Je voegt een stukje Mandrake wortel toe. Je zet de fles of pot een gehele maancyclus elke avond buiten of op de vensterbank. Elke nacht laad je hem op met de energie van de maan. Ook hier mag er geen zonlicht aan de fles of pot komen. Elke ochtend voordat de zon op komt zet je fles of pot op een koele donkere plek. Na een hele maancyclus heb je een krachtig beschermingswater dat je kunt gebruiken voor je rituelen. Je kunt er je deur en raamposten mee inwrijven voor bescherming. Sprenkel wat voor je voordeur.

LET OP JE KUNT DIT NIET DRINKEN.